12 leuke tips voor gezellige feestdagen op afstand

De kans is groot dat je de feestdagen dit jaar anders zal vieren dan je vorig jaar deed. Zo kan het door de huidige corona beperkingen wat lastiger zijn om met z’n allen bij elkaar komen. Wij hebben voor je nagedacht over leuke activiteiten die je kunt doen om de feestdagen gezellig samen op afstand te vieren.

1. Vier de feestdagen online

Als je Sinterklaas of Kerstmis altijd met een groep viert, is het dit jaar misschien lastig om bij elkaar te komen. Je kunt de feestdagen natuurlijk ook gezellig online vieren via Skype, Facebook of Zoom. Stuur de cadeautjes vooraf naar elkaar toe, en maak er een onvergetelijke dag van. Vraag aan je vrienden of familie wie dit jaar zin heeft in een online feestdag en nodig ze uit via lootjes trekken.

Videobellende vrouw bij de kestboom

2. Online pub quiz

Organiseer via Kahoot je eigen online pub quiz! Kies een quizmaster en bepaal een onderwerp. De quizmaster stelt de vragen van tevoren op. Je kunt ook kiezen uit vooraf gemaakte quizzen als je wilt dat de quizmaster ook meedoet aan de quiz. Spreek een datum en tijd af, deel de Kahoot-code en veel plezier! Overleg samen of je voor de eer wil spelen of voor echte prijzen!

Bureau met laptop en tablet

3. Speel online spelletjes

Nodig je vrienden uit om online spelletjes met elkaar te spelen. Dit kan makkelijk via je smartphone. Een leuk voorbeeld is Bunch. Ben je van de traditionele bordspellen dan is het goed om te weten dat veel bordspellen ook online te spelen zijn! Kies een datum en tijd om samen te spelen en speel via Board Game Arena.

Twee personen die een spelletje spelen op hun telefoon

4. Een Netflix party

Een filmavond thuis met al je vrienden of vriendinnen is dan misschien wat lastig dit jaar, maar samen op afstand naar dezelfde Netflix film kijken kan natuurlijk wel. Een handige Google Chrome extensie voor samen kijken op afstand is Teleparty. Hiermee kun je samen Netflix kijken en tijdens het kijken commentaar geven op de film.

Netfix op tablet

5. Speel Animal Crossing

Ben je in het bezit van een Nintendo Switch? Grote kans dat je er dan al aardig wat uurtjes op hebt zitten in Animal Crossing. In Animal Crossing kunnen spelers hun eiland en huis naar wens bouwen, elkaar bezoeken en genieten van elkaars creaties. Daarnaast werkt Animal Crossing met diverse in-game evenementen en voor de feestdagen.

Nintendo switch met Animal Crossing

6. Versier je bureau

Er gaat niks boven het versieren van je eigen huis om in de kerststemming te komen! Heb jij van je huis je werkplek gemaakt? Versier dan je bureau en deel je versierde werkplek met je collega’s. Op deze manier houd je de kerstsfeer er lekker in en het staat een stuk gezelliger tijdens videogesprekken met elkaar.

Bureau met kerstversiering

7. Goodie box of snack box

Tijdens de feestdagen draait alles om delen en samen vieren. Dus waarom verras je je vrienden en familieleden niet met een goodie box met leuke kleine goodies, of een snack box gevuld met hun favoriete snacks. Stuur de box naar ze op, zodat ze er tijdens de feestdagen van kunnen genieten.

Illustaties van snacks

8. Spotify kerst playlist

Kerst is niet compleet zonder kerstmuziek. Een leuke manier om de stemming er goed in te houden is door een gezamenlijke Spotify kerst playlist te maken. Iedereen voegt favoriete kerstnummers toe, en je hebt de perfecte playlist voor de feestdagen.

Twee mensen met kersttruien zingend

9. Ugly Christmas sweater feestje

Grijp je favoriete kersttrui uit de kast en organiseer een virtueel ugly Christmas sweater feestje met elkaar. Heb je nog geen foute kersttrui? Kijk dan eens op Bol.com of Amazon.nl. Hoe lelijker, hoe gekker, hoe beter! Spreek een datum en tijd af, overleg welke video app je gebruikt, en vier de kerst gezellig samen.

Twee personen met kersttrui

10. Speel virtueel Bingo

Wat dacht je van een ouderwets potje Bingo? Je hoeft niks uit te leggen om het gezellig samen te kunnen spelen. Om het feestdagen thema er in te houden kun je spelen voor ingepakte cadeautjes waarvan de inhoud voor de spelers niet bekend is. Een handige website om je virtuele Bingo avond gratis te organiseren is My Free Bingo Cards.

Bingo kaarten

11. Hints met kerstliedjes

Hints is een spel waarbij iemand zonder te spreken duidelijk moet maken welk woord of welke woordencombinatie hij of zij uitbeeldt. Hints wordt vaak gespeeld in twee teams, maar is ook te spelen met meerdere teams. Bespreek vooraf de regels en gebruik kerst of kerstliedjes als thema!

Familie die hints speelt

12. Wissel vooraf cadeautjes uit

Wil je je hechte vrienden en familie toch nog even zien dit jaar, kijk dan samen of er in kleine groepen met elkaar afgesproken kan worden. Wonen je vrienden en familie niet om de hoek, bespreek dan samen of je elkaar in het midden kunt ontmoeten om de cadeautjes onderling uit te wisselen.

Cadeaus uitwisselen

Start lootjes trekken

Wij hopen dat deze tips je hebben mogen inspireren en dat je de komende feestdagen positief tegemoet gaat. Denk ook eens aan iedereen die in deze tijden van afstand houden helemaal op zichzelf aangewezen is en nodig ze uit voor voor een gezellige viering, op gepaste afstand of virtueel.
Veel plezier. Samen redden we de feestdagen!

Heb je zelf een goede tip, mail hem dan naar help@lootjestrekken.nl, tweet @lootjestrekken of stuur een bericht via Facebook.