Help

Heb je een vraag over online lootjes trekken? Bekijk de uitleg of lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

E-mail

 • Help! Een e-mail komt niet aan
  Kijk even in je spambox of de e-mail daar misschien staat. Zorg dat je mailbox niet vol is. Voeg lootjes@lootjestrekken.nl toe aan je Contactpersonen of Veilige lijst (bij Outlook) zodat onze afzender wordt toegestaan. Je kunt de link naar de groepspagina via deze link ophalen. Op de groepspagina staat je verlanglijstje en je getrokken lootje.
 • Ik wil een e-mailbericht dat niet is aangekomen opnieuw sturen
  Je kunt de link naar de groepspagina via deze link ophalen. Op de groepspagina staat je verlanglijstje en je getrokken lootje. De organisator kan een uitnodiging ook opnieuw sturen via de groepspagina. Controleer of het e-mailadres goed is ingevuld. De organisator kan een verkeerd e-mailadres aanpassen op de groepspagina.
 • Hoe kan ik een e-mailadres wijzigen?
  De organisator kan dit doen op de groepspagina. Als je een wachtwoord hebt aangemaakt, kan je dit ook zelf via 'Mijn account'.
 • Ik wil één e-mailadres voor meerdere personen gebruiken
  Dat kan. In het onderwerp van elk mailtje staat de naam voor wie het bestemd is.
 • Het bericht dat ik verstuurd heb, is niet bij iedereen aangekomen
  Een groepsbericht wordt verstuurd naar iedereen die de uitnodiging heeft geaccepteerd. Als je nog niet hebt aangegeven dat je mee doet, krijg je geen e-mail over nieuwe berichten.

Link Kwijt

 • Ik ben de link naar mijn verlanglijstje kwijt
  Ga naar de groepspagina. Daar vind je de link naar je verlanglijstje.
 • Ik ben de link naar de groepspagina kwijt
  Hier vind je de link naar de groepspagina.
 • Ik ben de link naar mijn getrokken lootje kwijt
  Ga naar de groepspagina. Daar vind je de link naar je getrokken lootje.

Verlanglijstje

 • Hoe werkt de Verlanglijstjes App?
  De Verlanglijstjes App is op dit moment alleen beschikbaar voor Apple iOS. Je logt in met je e-mailadres en wachtwoord van Lootjestrekken.nl. Je kunt op de website en via de app een wachtwoord aanmaken.

  In de app worden alle verlanglijstjes van Lootjestrekken.nl en Verlanglijstjes.nl getoond. Als je je verlanglijstje wijzigt, krijgt degene die jouw lootje getrokken heeft hiervan bericht. Het is nog niet mogelijk verlanglijstjes van anderen in de app te bekijken.
 • Ik wil mijn verlanglijstje graag aanpassen
  Als je de uitnodiging accepteert, krijg je een mailtje naar de groepspagina. Op deze pagina vind je de link naar je verlanglijstje. Zelfs als de lootjes zijn getrokken, kun je je verlanglijstje nog aanpassen! Degene die jouw lootje trekt, ontvangt hiervan bericht.
 • Kan ik eigen tekst toevoegen aan mijn verlanglijstje?
  Dat kan op het verlanglijstje door op de knop met het pen-icoontje te klikken. Als je hierop klikt kan je zelf je cadeauwensen typen of een link plakken. Je kunt er ook een foto aan toevoegen.
 • Kan ik zelf een foto toevoegen aan mijn verlanglijstje?
  Dat kan via de website en de Verlanglijstjes App. Klik op het camera-icoontje in je verlanglijstje om zelf een foto toe te voegen. Het camera-icoontje verschijnt zodra je begint te typen op het verlanglijstje.
 • Waar kan ik mijn hobby’s en interesses invullen?
  Je kunt hobby’s en interesses invullen en aanpassen onder je verlanglijstje. Degene die jouw lootje getrokken heeft, krijgt daar automatisch bericht van.
 • Kan ik een postadres invullen om elkaar cadeaus te sturen?
  Je kunt je postadres invullen op de groepspagina of onder je verlanglijstje. De organisator kan tijdens het aanmaken van de groep, of achteraf via de groepspagina, kiezen of er postadressen worden ingevuld. Het postadres is standaard alleen zichtbaar voor degene die jouw lootje heeft getrokken, maar de organisator kan de zichtbaarheid van de postadressen wijzigen op de groepspagina zodat de postadressen voor iedereen zichtbaar zijn.
 • Kan ik een verlanglijstje voor mijn kind toevoegen aan de groep?
  Je kunt dit doen door op de groepspagina onder het kopje kinderverlanglijstjes te klikken op 'Kinderverlanglijstje toevoegen'. Het verlanglijstje van je kind wordt aan jouw e-mailadres gekoppeld. Kinderen met een kinderverlanglijstjes doen niet mee aan lootjes trekken.
 • Kan ik mijn verlanglijstje van vorig jaar bekijken?
  Als de groep niet meer actief is, kan je het verlanglijstje niet meer bekijken.
 • Zijn de verlanglijstjes voor iedereen zichtbaar?
  Ja, je kunt alle verlanglijstjes van jouw groep bekijken vanaf de groepspagina. Als je een cadeau wilt geven kun je hier een vinkje voor zetten. Iedereen in de groep ziet dit vinkje, behalve degene die het cadeau heeft gevraagd.
  De organisator kan instellen dat niet alle verlanglijstjes, maar alleen de verlanglijstjes van het getrokken lootje zichtbaar zijn.
 • Ik wil kunnen aangeven wat al gekocht is
  Zet een vinkje voor de cadeaus die je wilt geven. Zo zien anderen uit de groep wat nog beschikbaar is om te kopen. De eigenaar van het lijstje ziet de vinkjes niet.
 • Ik wil een anonieme vraag stellen
  Je kunt alleen een anonieme vraag stellen aan je getrokken lootje zodra er een verlanglijstje is gemaakt. Als je een vraag hebt gesteld aan je getrokken lootje, moet deze vraag eerst gelezen worden voor je een nieuwe vraag kunt stellen.

Trekking

 • Wanneer worden de lootjes getrokken?
  Nadat de organisator de uitnodiging heeft verstuurd, kan elke deelnemer een lootje trekken via de link in de uitnodiging. Om het extra spannend te maken kun je ook live lootjes trekken met elkaar.
 • Wie kan zien wie welk lootje heeft getrokken?
  Iedereen in de groep ziet alleen welk lootje hij zelf heeft getrokken. Vanaf de ingestelde datum viering kan de organisator een lijst met het getrokken lootje van iedereen bekijken vanaf de groepspagina.
 • Kan ik de trekking van de lootjes opnieuw doen?
  Nee, de trekking is definitief. Je kunt ook de uitsluitingen niet meer aanpassen zodra de lootjes getrokken zijn. Het is wel mogelijk iemand uit de groep te verwijderen als de lootjes al getrokken zijn. Wil je opnieuw lootjes trekken, dan kan de organisator de groep opnieuw opgeven onder een andere naam.
 • Ik wil een ander lootje trekken dan vorig jaar
  Als je vorig jaar lootjes hebt getrokken via Lootjestrekken.nl kan je dit jaar het getrokken lootje uitsluiten van de trekking. Om de uitsluitingen automatisch te laten onthouden gebruik je de groep van vorig jaar.

 • Ik wil de trekking doen voordat iedereen heeft gereageerd
  Nadat de organisator de uitnodiging heeft verstuurd, kan elke deelnemer zelf een lootje trekken via de link in de uitnodiging. De organisator kan via de groepspagina zien wie nog geen lootje heeft getrokken en deze deelnemer hierop attenderen.
 • Kan ik meerdere lootjes per persoon trekken?
  Ja, de organisator kan instellen dat er twee trekkingen worden gedaan in een groep vanaf 4 personen. Iedereen trekt dan twee verschillende namen, bijvoorbeeld voor een groot en een klein cadeau. Het is nog niet mogelijk om verschillende cadeaubedragen op te geven. Als je twee lootjes trekt, kan je maximaal twee uitsluitingen per persoon opgeven.
 • Is het lootjes trekken wel random?
  Het werkt net zoals ouderwets lootjes trekken uit een hoed, maar je trekt nooit je eigen lootje. Het maakt niets uit in welke volgorde de groep is opgegeven. Als je meerdere jaren bij ons lootjes trekt, gebruik dan als organisator de groep van vorig jaar om een nieuwe groep op te geven. Wij zorgen er dan voor dat iedereen een ander lootje trekt dan het voorgaande jaar.
 • Kan ik lootjes trekken met een oneven aantal namen?
  Ja, geen probleem. We trekken voor iedereen een lootje! Probeer het zelf met vijf personen.

Opnieuw lootjes trekken

 • Ik wil de groep van vorig jaar opnieuw gebruiken
  Je kan de groep van vorig jaar opnieuw gebruiken zodat niemand hetzelfde lootje trekt als de vorige keer. Als je vorig jaar organisator was, kun je de link opvragen of inloggen. In oktober sturen we de organisator van vorig jaar automatisch deze e-mail toe.
 • Ik wil opnieuw lootjes trekken met een bestaande groep
  Dat kan als de lootjes zijn getrokken en de viering geweest is. De organisator moet eerst de bestaande groep verwijderen vanaf Mijn vieringen. De groep blijft dan beschikbaar om opnieuw lootjes mee te trekken waarbij niemand hetzelfde lootje trekt als de vorige keer. Bij het opzetten van de groep kun je nog gegevens wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Organisator

 • Ik wil alle getrokken lootjes bekijken
  Je kunt de lijst met getrokken lootjes bekijken vanaf de datum van de viering. Hier voor kan de lijst met getrokken lootjes niet bekeken worden.
 • Kan ik alleen verlanglijstjes uitwisselen?
  Ja, maak eenvoudig een verlanglijstjesgroep via e-mail of WhatsApp. Iedereen kan elkaars verlanglijstje bekijken en cadeaus afvinken. Hierbij worden geen lootjes getrokken. Je kan er later voor kiezen om wel lootjes te trekken.
 • Ik wil lootjes trekken via WhatsApp of Facebook Messenger
  De organisator kan hiervoor kiezen na het invullen van de namen. De deelnemers kunnen daarna zelf hun e-mailadres of account koppelen aan het getrokken lootje en de groep.
 • Ik kan mijn uitnodiging met maximaal 5 chats delen in WhatsApp. Wat nu?
  Je kunt de uitnodiging in een WhatsApp-groep delen waar alle deelnemers inzitten. Als je geen WhatsApp-groep hebt, kan je via de groepspagina de uitnodiging steeds per 5 deelnemers versturen.
 • Mijn groep is nog niet compleet. Kan ik toch al de uitnodigingen versturen?
  Ook als de groep nog niet compleet is, kunnen de uitnodigingen al verstuurd worden. Na het bevestigen van de groep kun je nog deelnemers toevoegen of verwijderen.
 • Ik wil als organisator zelf niet meedoen aan de trekking
  De organisator doet altijd mee aan de trekking. Geef dus de groep op via een e-mailadres van iemand die wél meedoet aan de trekking.
 • Ik wil als organisator mijn e-mailadres veranderen
  Dat kan alleen als je een account hebt. Je kunt eenvoudig een wachtwoord aanmaken.
 • Kan ik de groepsnaam wijzigen?
  Nee, dat is momenteel niet mogelijk.
 • Kan ik de naam van een deelnemer wijzigen?
  Nee, dat is niet mogelijk. Zolang de lootjes nog niet getrokken zijn, kan de organisator nog iemand toevoegen vanaf de groepspagina. Doe dat eerst en verwijder daarna de deelnemer met de fout gespelde naam.
 • Ik wil iemand toevoegen aan de groep
  Dit kan op de groepspagina voor of na de trekking. Klik hiervoor op 'Iemand toevoegen’. Als de lootjes al getrokken zijn wordt de toegevoegde persoon alsnog meegenomen in de trekking. Wij zorgen ervoor dat elke deelnemer die het getrokken lootje al bekeken heeft, geen ander lootje ontvangt. Als iedereen het getrokken lootje al bekeken heeft, wordt het lootje van de organisator gewisseld met de nieuwe deelnemer.
 • Ik wil iemand verwijderen uit de groep
  Vanaf vier personen kun je iemand verwijderen vanaf de groepspagina, ook als de lootjes al getrokken zijn. Het getrokken lootje van de verwijderde persoon wordt dan gegeven aan degene die het lootje van de verwijderde persoon getrokken had.
 • Ik wil instellen wie welk lootje niet mag trekken
  Je kunt uitsluitingen opgeven nadat je alle namen hebt ingevuld, of op de groepspagina zolang de lootjes nog niet getrokken zijn. Als je je groep via een app of een linkje hebt uitgenodigd, kun je pas uitsluitingen invullen tijdens het lootjes trekken. Let er op dat als je partners wilt uitsluiten, je bij beiden instelt dat ze het lootje van de ander niet mogen trekken. Uitsluitingen opgeven is mogelijk bij een groep vanaf 4 personen.
 • Hoeveel uitsluitingen kan ik instellen?
  Dat hangt van de grootte van de groep af. Bij een grote groep kan je per persoon meerdere uitsluitingen instellen. Er verschijnt dan een extra keuzelijst achter de naam nadat de eerste uitsluiting is ingesteld.
 • Kan iedereen de ingestelde uitsluitingen zien?
  Dat kan de organisator zelf instellen op de groepspagina. De uitsluitingen zijn standaard onzichtbaar voor de groep.
 • Ik wil lootjes trekken met een grote groep
  Een snelle manier om lootjes te trekken met een grote groep is de deelnemers uit te nodigen met een aanmeldlink. De deelnemers kunnen zich via deze link aanmelden en vullen bij het aanmelden zelf hun naam en e-mailadres in.
  Wil je lootjes trekken met meer dan 250 personen? Dan is het ook mogelijk om een bestand aan te leveren met de namen en e-mailadressen van de deelnemers. Stuur ons een e-mail naar help@lootjestrekken.nl en wij helpen je verder.
 • Hoe kan ik een groep verwijderen?
  Je kunt als organisator een groep verwijderen vanaf Mijn vieringen door op het prullenbakje achter de groepsnaam te klikken. Dit kan alleen als de organisator is ingelogd met een wachtwoord.

Foutmelding

 • De link in mijn mailtje werkt niet!
  Check of je internetverbinding werkt door een andere website te openen. Kijk dan of de website is verstopt in een scherm achter je mailtje. Als er staat dat de link niet (meer) geldig is, vraag dan de organisator je opnieuw uit te nodigen via de groepspagina.
 • 'Dit e-mailadres is geblokkeerd'. Wat nu?
  Waarschijnlijk is je mailbox vol, ziet je mailprovider de e-mail als spam of bestaat het e-mailadres niet. Controleer het adres, maak je mailbox leeg en voeg lootjes@lootjestrekken.nl toe aan je lijst met Contactpersonen. Stuur vervolgens een e-mail naar help@lootjestrekken.nl om de blokkade te laten verwijderen.

Overig

 • Kan ik een gedicht uploaden of schrijven voor mijn getrokken lootje?
  Je kunt anoniem een gedicht uploaden of schrijven voor jouw getrokken lootje door op de groepspagina op “Gedicht uploaden” te klikken. Iedereen die een gedicht heeft ontvangen, kan dit tijdens de viering op de groepspagina bekijken. De organisator moet de gedichten vóór de viering zichtbaar maken op de groepspagina. De schrijver van het gedicht blijft hierbij anoniem!
 • Kan ik ook lootjes trekken in het Engels?
  Ja, Lootjestrekken.nl is ook beschikbaar in het Engels en Duits.
  Je kunt ook DrawNames.com, DrawNames.co.uk, DrawNames.de of DrawNames.be gebruiken.
 • Kan ik ook na Sinterklaas en kerst lootjes trekken?
  Ja, je kunt Lootjestrekken.nl het hele jaar gebruiken.
 • Ik wil lootjes trekken voor verjaardagen
  Dat kan het hele jaar door. We raden je aan om de datum van de viering steeds aan te passen naar de eerstvolgende verjaardag, zodat de groep actief blijft.
 • Hoe lang blijft mijn groep actief?
  Als de datum van de viering is geweest en de groep een aantal maanden niet is bezocht door minimaal één van de deelnemers, wordt de groep gearchiveerd. Er kunnen vanaf dat moment nieuwe lootjes worden getrokken met de namen uit de groep, maar de oude groepspagina komt te vervallen.
 • Ik wil mijn account verwijderen
  Stuur een mailtje naar help@lootjestrekken.nl vanaf het e-mailadres waarvan je het account wil verwijderen.
Geen antwoord op je vraag? Je kunt ons bereiken via:
Heb je de meest gestelde vragen gelezen en geen oplossing gevonden of heb je een leuke suggestie? Dan kun je ons bellen tijdens kantooruren op 015 - 202 30 23.