10 tips om coronaproof de feestdagen te vieren

De leukste tijd van het jaar staat weer voor de deur! Die laat jij toch niet stilletjes voorbij gaan? Lees onze tips voor een gezellige en veilige sinterklaas- of kerstviering in 2020:

1. Begin nu met cadeautjes kopen

Omdat het leven zich weer voornamelijk binnenshuis afspeelt zit het online winkelen opnieuw in de lift. Wees de grote drukte in december voor en begin nu met het maken van je verlanglijstje en het kopen van de cadeautjes.

Sinterklaascadeaus

2. Stap over op live lootjes trekken

In 2020 trek je geen lootjes meer uit de beslagkom, maar doe je dit live op afstand met je telefoon. Als je niet bij elkaar bent, combineer je dit met videobellen. Wat is er leuker dan de reacties te zien als iedereen z’n lootje bekijkt?

Vrienden op afstand die live lootjes trekken

3. Stuur de cadeautjes op

Natuurlijk kom je het liefst samen om je favoriete feest te vieren. Vier je het met een grote groep en gaat het niet lukken allemaal bij elkaar te komen dit jaar? Verstuur dan de cadeautjes per post naar iedereen die er niet bij kan zijn. Bij veel webwinkels kun je pakjes laten inpakken en direct naar een ander afleveradres laten sturen.

Kerstcadeau door brievenbus

4. Organiseer een uitpakparty via videobellen

Je hebt nu waarschijnlijk al zoveel ervaring met videobellen dat het organiseren van een uitpakparty voor jou een peuleschil is. Voor een optimale beleving zorg je natuurlijk voor een feestelijk ingerichte kamer als achtergrond (zie tip 9) of een sfeervolle achtergrondfoto. Dit is een leuke manier om toch gezellig met elkaar de cadeautjes te kunnen uitpakken.

Vrienden die videobellen


Heb je inmiddels al zin gekregen om de feestdagen te redden?

Nodig direct je familie, vrienden of collega’s uit en maak er iets moois van!
Groep opgeven

Ben je op zoek naar nog meer coronaproof tips? Lees dan snel verder en bekijk ook eens onze 12 leuke tips voor gezellige feestdagen op afstand.

5. Splits je grote groep

Heb je vorig jaar lootjes getrokken met een grote groep die nu niet bij elkaar kan komen? Vraag één of meerdere deelnemers een jaartje mede-organisator te worden en splits je groep op in meerdere kleine groepen. Houd wel contact op de avond zelf en beloof elkaar plechtig dat volgend jaar alles weer normaal is!

Groep vrienden die videobellen

6. Ga in pre-quarantaine

Grote kans dat je al bijna je huis niet meer uitkomt door thuis te werken en je boodschappen te laten bezorgen. Twee Nobelprijswinnaars komen met het vernieuwende idee om de weken voor je viering in vrijwillige quarantaine door te brengen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat iedereen waarmee je coronaproof wilt afspreken dit ook doet!

Post-it met de tekst 'pre-quarantaine!'

7. Spreek af bij het grootste gezin

De adviezen kunnen nog veranderen, maar het aantal bezoekers dat je mag uitnodigen is beperkt. Plan je viering daarom bij het grootste gezin, kleine kinderen niet meegerekend. Een gezin met twee ouders en twee pubers mag bijvoorbeeld niet afspreken bij een gezin met een klein kind, maar andersom wel. Hiermee beperk je het aantal personen dat reist.

Gezin aan het kerstdiner

8. Huur een grote zaal

Als de horeca weer open mag zijn in december, maken we daar natuurlijk graag gebruik van. Een grote zaal of een restaurant waar voldoende afstand mogelijk is, is - afhankelijk van de dan geldende regels - een perfecte plek voor een gezellige viering. We helpen toch graag de horecaondernemers aan een mooie afsluiting van dit bizarre jaar?

Grote zaal met kerstversiering

9. Tover je huis om tot een kerstbeleving

Je hebt waarschijnlijk nog nooit zoveel tijd in je eigen huis doorgebracht. Maak er daarom iets bijzonders van in aanloop naar de feestdagen. Richt je woonkamer in met zitplekken op anderhalve meter afstand en veel, heel veel, kerstversiering. Natuurlijk begin je hier op tijd mee en vergeet je Sint en Piet niet!

Kerstversiering

10. Houd een winterviering in de tuin

Als je lang bij elkaar zit is frisse lucht een must. En waar is meer frisse lucht dan buiten? Doe als in Lapland, ga naar buiten en steek de vuurkorf aan! Maak leuke sfeervolle zitjes op ruime afstand van elkaar. Door een beetje regen laat je je natuurlijk niet afschrikken en sneeuw zou het plaatje juist perfect maken!

Marshmellows roosteren


Heb je meer inspiratie nodig of ben je dit jaar van plan de feestdagen op afstand te vieren?
Lees dan ook onze 12 leuke tips voor gezellige feestdagen op afstand.

Wij hopen dat je door deze tips enthousiast geworden bent en de komende feestdagen met een positief gevoel tegemoet gaat. Denk ook eens aan iedereen die in deze tijden van afstand houden helemaal op zichzelf aangewezen is. Of misschien ken je iemand die je weer eens kunt uitnodigen voor een gezellige viering, op gepaste afstand of virtueel.

Veel plezier. Samen redden we de feestdagen!
Start lootjes trekken

PS. Heb je zelf nog een #coronaproof tip of idee stuur dan een mail naar help@lootjestrekken.nl, tweet @lootjestrekken of stuur een bericht via Facebook.