Beste tools voor videobellen

In deze bijzondere tijd kunnen we helaas niet bij elkaar komen. Gelukkig beschikken we in Nederland over prima internet waardoor we toch met familie en vrienden in contact kunnen blijven. Videobellen is hier een uitstekende manier voor!

Beste tools voor videobellen

Vanwege de huidige situatie is het voor veel van onze gebruikers niet meer mogelijk elkaar persoonlijk een cadeau te geven. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om een postadres in te vullen bij het lootjes trekken. Stuur je cadeau op naar je getrokken lootje en organiseer een videofeestje om de cadeaus uit te pakken!

Om jou te helpen hebben we de beste tools voor een videogesprek op een rijtje gezet. Waarschijnlijk heb je al een geschikte app op je telefoon of computer staan!

WhatsApp

Vrijwel iedereen heeft WhatsApp op z’n telefoon om gratis berichtjes naar elkaar te sturen. Wist je dat je via WhatsApp ook eenvoudig kunt videobellen met een groep van maximaal vier personen? Let wel op dat je tijdens WhatsApp videobellen Wi-Fi gebruikt, anders is je databundel heel snel op. Bekijk hoe je eenvoudig een WhatsApp-videogesprek kunt starten.

WhatsApp

Zoom

Zoom is een dienst voor het houden van videogesprekken en conferenties met grote groepen. Om Zoom te gebruiken hoef je niets te downloaden, het werkt namelijk al via een moderne browser. Zoom is de laatste tijd negatief in het nieuws geweest. We raden je daarom aan je privacyvoorkeuren in te stellen als je Zoom voor je videofeestje wilt gebruiken.

Zoom

Jitsi

Jitsi is een gratis dienst waarmee je gemakkelijk zonder een account videogesprekken kan voeren. Misschien is Jitsi minder bekend, maar het beeld en geluid doen zeker niet onder voor de grotere diensten. Het is goed om te weten dat Jitsi een open-source dienst is, dit houdt in dat ze heel transparant zijn en privacy voorop stellen. Het programma is te gebruiken via je browser, zodat jouw videofeestje direct kan beginnen. Je kan ook een app op je telefoon downloaden.

Jitsi

Discord

Discord is een gratis chatdienst die normaal gesproken voor gamen wordt gebruikt. Door de functies die Discord biedt is het ook zeer geschikt voor videobellen met meerdere personen. Daarbij kun je ook eenvoudig je scherm delen of via de chat leuke GIFjes naar elkaar sturen. Het is niet verplicht om het programma te downloaden. Je kan direct via je browser een videogesprek met Discord starten!

Discord

FaceTime

Heb je een iPhone, iPad of MacBook? Dan kan je gebruik maken van FaceTime. Dit is een gratis app die standaard geïnstalleerd is op alle Apple apparaten. Daarnaast biedt FaceTime een unieke functie, namelijk het gebruik van Memoji’s. Dit zijn geanimeerde Emoji’s die tijdens het videobellen jouw gezicht en gezichtsuitdrukking volgen. Je kan een eigen Memoji samenstellen en deze in een videogesprek gebruiken. Bekijk hoe FaceTime-groepsgesprekken werken.

FaceTime

Skype en Microsoft Teams

Skype was een van de eerste programma’s waarmee je gratis kon videobellen. Vrijwel iedereen heeft wel eens van Skype gehoord, maar wist je ook dat je van Skype naar Microsoft Teams kunt bellen en andersom? Microsoft Teams wordt steeds populairder omdat het tegenwoordig door heel veel bedrijven wordt gebruikt. Veel mensen werken momenteel thuis waardoor de kans groot is dat je via je werk Microsoft Teams al kunt gebruiken. Hier lees je meer over wat je met Skype en Microsoft Teams kan doen.

Skype en Microsoft Teams

We wensen iedereen veel sterkte in deze bijzondere tijd! Blijf met elkaar in contact, maar natuurlijk wel op gepaste afstand! #BlijfThuis