De 10 beste bespaartips voor de feestdagen

Het afgelopen jaar is er veel veranderd in Nederland en we hebben dit goed kunnen merken in onze portemonnee. Daarom hebben we voor jou 10 bespaartips op een rijtje gezet om iets makkelijker en hopelijk goedkoper de dure decembermaand door te komen!

1. Wissel verlanglijstjes uit

Super zonde natuurlijk! Als een cadeau wat je met veel liefde hebt gekocht uiteindelijk niet wordt gebruikt, wordt gedoneerd of weggegooid. De oplossing? Vraag iedereen om een verlanglijst te maken. Zodat ze kunnen aangeven wat ze graag ontvangen en uiteindelijk zullen gebruiken, een win-win situatie.

Sinterklaas verlanglijstje

2. Geef praktische cadeaus

Sinterklaas staat al bekend om het geven van praktische cadeaus zoals warme sokken en doucheschuim. Dit jaar neem je deze goede eigenschap over en kies je voor cadeaus die van praktisch nut zijn. De ontvanger zal je dankbaar zijn!

Sok met een strik erom

3. Geef duurzame cadeaus

Wil je toch uitpakken met een originele verrassing? Maak dan de duurzame keuze en geef een cadeau van goede kwaliteit dat lang meegaat. Bijkomend voordeel is dat de ontvanger veel langer zal genieten en het milieu minder wordt belast. 😊

Label met een wereldbol

4. Kies voor regifting

Is je energierekening door het dak gegaan en sta je echt te erg rood? Laat je niet uit het veld slaan! Misschien heb je nog een cadeautje van vorig jaar in de verpakking zitten, of een cadeaubon die nog geldig is. Let er wel op dat je de regels voor regifting volgt.

Regift

5. Trek ook lootjes met kerst

Waarom niet lootjes trekken met Kerst? Je kunt niet alleen geld besparen, maar je maakt ook één persoon heel blij met het cadeau dat ze hebben uitgezocht en toegevoegd op de verlanglijst.

Secret santa cadeaus

6. Bestel op tijd voor de laagste prijs

Bestel je cadeaus op tijd zodat er nog voldoende voorraad is. Meestal zijn er meerdere aanbieders te vinden die verschillende prijzen rekenen. Dat kan zomaar euro’s schelen! In de lootjestrekken.nl Cadeauzoeker kun je makkelijk alle prijzen vergelijken.

Laptop met de cadeauzoeker

7. Laat je niet gek maken tijdens Black Friday

Niet alles wat in prijs verlaagd is heb je nodig of is een leuk cadeau om te geven (zie tip 2 en 3). Als je kritisch bent zijn er gelukkig genoeg interessante aanbiedingen te vinden tijdens Black Friday waarmee je veel geld kunt besparen.

Black friday winkelen

8. Ruil feestkleding met familie

Natuurlijk wil je goed voor de dag komen tijdens de feestdagen. Je broer, zus of goede vriend heeft vast nog wel iets leuks in de kast hangen dat je kan ruilen of lenen. Zo bespaar je eenvoudig op een nieuwe outfit.

Vrouwen die kleding uitwisselen

9. Bespaar op je kerstdiner

Begin nu al met de voorbereidingen voor je kerstdiner. Als je ruim de tijd neemt om uit te zoeken welke lekkere gerechten ook voordelig zijn kan je ook hier op besparen.

Kerstdiner

10. Organiseer een potluck diner

Vraag iedereen een gerecht en drank mee te brengen wat men lekker vindt en leuk vindt om te koken. Zo organiseer je een gezellige viering zonder het over geld te hoeven hebben!

Tafel met verschillende gerechten


Wij hopen dat je door deze tips nog meer zin hebt gekregen in de feestdagen, ook al is dat misschien met een beperkt budget.

Heel veel plezier dit jaar!
Start lootjes trekken

PS. Heb je zelf nog een #bespaartip voor de feestdagen? Stuur dan een mail naar help@lootjestrekken.nl, tweet @lootjestrekken of stuur een bericht via Facebook.