5 manieren om Galentine’s Day te vieren

“Het is de leukste dag van het jaar” zei Leslie Knope in de serie Parks and Recreation. In deze serie werd in 2010 Galentine’s Day geïntroduceerd. In Amerika is het een fenomeen en wordt Galentine’s Day gevierd op 13 februari met vriendinnen. Tijdens deze dag vieren vrouwen dat ze bevriend zijn. Lanceer jij een Galentine’s Day Party dit jaar? Lees hier 5 manieren waarop je Galentine’s Day kan vieren.

Galentine's day vieren Bron: NBC

1. Secret Valentijn

Secret Valentijn staat in het teken van lootjes trekken en jouw getrokken lootje verassen met een cadeautje! Een alternatief voor een cadeautje kopen is een blind date regelen voor jouw getrokken lootje (voor de singles onder ons)😉. Belangrijk is dat niemand weet wie jij getrokken hebt. Via lootjestrekken.nl kan je makkelijk, online lootjes trekken zonder dat je vooraf bij elkaar hoeft te komen.
Start lootjes trekken

2. Geniet van zoete lekkernijen

Galentine’s Day is het perfecte excuus om jezelf bezig te houden met alles wat zoet en vet is. Cupcakes, scones, cheesecake of de persoonlijke favoriet van Leslie's Knope: wafels. Hieronder vind je enkele lekkere ideeën voor de perfecte Galentine traktaties.

Galentine’s Day snacks

3. Haal de creativiteit in je naar boven

Zonder mooie creaties is een Galentine party natuurlijk niet compleet. Dus haal gekleurd papier, een schaar en glitters uit de kast en begin met knutselen! Je kan natuurlijk wel mooie dingen maken voor je vriendje, maar is het niet veel leuker om iets leuks te maken voor je beste vriendinnen? Bekijk deze mooie creaties en ga zelf aan de slag:

4. De beste party is een cocktailparty!

Een belangrijk ingrediënt voor een geslaagde Galentine: drankjes. En nog belangrijker: Cocktails! Bekijk deze heerlijke recepten zodat je zelf thuis cocktails kan maken. Ook handig voor de andere 364 dagen naast Galentine😉.

cocktailparty Galentine's day

5. Organiseer een strong-and-independent-women-movie-marathon

Op Galentine’s day wordt ook gevierd dat de vrouwen sterk en onafhankelijk zijn: we hebben geen mannen nodig! Er is geen betere dag om een strong-and-independent-women-movie-marathon te houden. We geven je graag een aantal leuke suggesties:

  • The Devil Wears Prada – Stijlvolle kleding en mooie mannen.
  • Mama Mia – Een ‘feelgood’ film vol met Abba liedjes.
  • The Hunger Games – Er zijn weinig vrouwen die zelfstandiger zijn dan Katniss.
  • Black Swan – Nathalie Portman en Mila Kunis in een film waarvan je eigenlijk niet zo goed weet wat echt is en wat niet.