Spelregels lootjes trekken

De spelregels van lootjes trekken hangen af van de soort viering en van met wie je het viert. Er is wel een aantal basisregels die altijd hetzelfde zijn.

 1. Cadeaubedrag
  Spreek van tevoren een maximumbedrag voor cadeaus met elkaar af. Zo voorkom je veel teleurstellingen en zorg je ervoor dat mensen zich niet schuldig gaan voeren (als anderen veel duurdere cadeaus geven).
 2. Prik een datum
  Spreek met elkaar af wanneer jullie de cadeaus gaan uitwisselen. Vier je Sinterklaas met een grote groep? Maak dan gebruik van afspreken.nl.
 3. Soort cadeautjes
  Beslis wat voor een cadeaus jullie elkaar gaan geven. Zijn grappige cadeaus toegestaan of moeten het wel een beetje persoonlijke presentjes zijn?
 4. Wel of geen surprises
  Ook een belangrijke als je teleurstelling wilt voorkomen. Spreek met elkaar af of jullie wel of geen surprises gaan maken voor elkaar. Je kunt e rook voor kiezen om alleen gedichten te maken.
 5. Blijft de cadeaugever anoniem of niet?
  Gaan jullie aan elkaar bekend maken wie, wie had. Of zal dit voor altijd een mysterie blijven. Spreek dit goed af van tevoren.

Het trekken van de lootjes

Wanneer al het bovenstaand bepaald is, is het tijd om lootjes te trekken. Je kunt dit natuurlijk op de ouderwetse manier uit de hoed doen, maar het kan veel sneller via lootjestrekken.nl.
Trek nu lootjes

Een paar extra tips

 • Doe een klein beetje onderzoek naar je getrokken lootje
  Probeer wat meer te weten te komen over de persoon die je hebt getrokken. Houd hij of zij van sporten, spelletjes of lezen? Stel wat vragen, maar wees niet te overduidelijk. Als je online lootjes trek, kun je geheime vragen stellen. Zo komt je getrokken lootje er zeker niet achter.
 • Stuur een herinnering voor de viering
  De meeste mensen zijn heel druk in de laatste maanden van het jaar. Stuur iedereen een week voor de viering nog een mailtje, zodat ze het niet vergeten.
 • Koop je cadeaus online
  Wanneer je via lootjestrekken.nl lootjes trekt, kun je ook gebruik maken van de cadeauzoeker. Deze kan je helpen bij het vinden van leuke cadeaus voor op je verlanglijstje en het kan ook handig zijn wanneer je getrokken lootje zijn of haar verlanglijstje niet heeft ingevuld.

Veel plezier!

Spelregels lootjes trekken