Vaderdag

Op de derde zondag van juni is het zover: Vaderdag! Tijd om je vader eens goed te verwennen met een lekker ontbijt op bed, een mooi knutselwerk, of een leuk Vaderdag cadeau. Wat geef jij je vader dit jaar?

Vaderdag cadeau inspiratie nodig?
Bekijk Vaderdag cadeaus

Vaderdag

De oorsprong van Vaderdag

Vaderdag is hét moment om je vader eens goed in het zonnetje te zetten, maar waar komt Vaderdag nou eigenlijk vandaan? Vaderdag vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten. In 1910 werd Vaderdag daar voor het eerst gevierd, het initiatief hiervoor werd genomen door Sanora Smart Dodd. Ze kwam op het idee tijdens het luisteren naar een moederdagpreek in 1909. In Nederland vieren we Vaderdag sinds 1937.

Vaderdag tradities

In Nederland vieren we Vaderdag traditiegetrouw door vader te verwennen met een ontbijt op bed, een mooi knutselwerk of een goed cadeau.

Vaderdag

Ontbijt op bed
Ontbijt op bed is een traditie die bij Vaderdag hoort. Kinderen staan extra vroeg op om een lekker ontbijt voor vader klaar te maken. Vaak helpt moeder hier een handje bij mee.

Erop uit
Een dagje erop uit met je vader is een leuke manier om je vader extra in het zonnetje te zetten. Zeker wanneer dit aansluit bij zijn hobby’s en interesses. Denk aan vissen, wandelen, golfen, bowlen, of samen naar de wedstrijd van zijn favoriete club.

Cadeaus
Jonge kinderen maken voor Vaderdag vaak zelf een cadeau, van een mooie tekening tot met liefde gemaakt knutselwerk. Vaak wordt er op basisscholen ook tijd besteed aan het knutselen voor Vaderdag. Voor oudere kinderen en volwassenen is het gebruikelijker om een cadeau te kopen.

Vaderdag

Vaderdag cadeau-inspiratie

Kun jij wel wat Vaderdag cadeau inspiratie gebruiken? In onze cadeauzoeker vind je de leukste cadeaus voor Vaderdag.
Bekijk Vaderdag cadeaus

We wensen je een fijne Vaderdag!