5 tips voor het vieren van Pasen

paaseitjes

Het is alweer bijna tijd voor de eerste feestdag van het jaar: Pasen! Eieren zoeken, eieren verven en natuurlijk heel veel paaseieren eten. Je kunt dit jaar weer je traditionele Paasbrunch klaarmaken en een eierzoektocht organiseren, maar waarom doe je het niet eens een keer totaal anders? Hoe? Lees hier onze 5 tips om Pasen te vieren!

1. Trek paaslootjes

Lootjes trekken is natuurlijk heel populair met Sinterklaas, maar wist je dat ook steeds meer mensen lootjes trekken voor Pasen? Het idee is hetzelfde als met Sinterklaas, al zijn de cadeaus vaak iets kleiner. Het is natuurlijk altijd leuk om cadeaus te geven en te krijgen en het voegt ook meteen wat extra spanning toe aan de Paasdagen. Snel en makkelijk lootjes trekken doe je via Lootjestrekken.nl
Start met lootjes trekken

2. Eieren zoeken, maar dan anders!

Voeg dit jaar een extra dimensie toe aan het eieren zoeken en maak er een schatzoektocht van! Dat doe je zo: koop of maak holle plastic eieren waar je de hints in kunt doen. Deze hints leiden de schatzoekers steeds naar een volgende plek met als uiteindelijk doel het vinden van de schat. Dit kan een klein cadeautje of een grote chocolade traktatie zijn. Je kunt ook een thema verbinden aan de schatzoektocht. Denk aan: superhelden, sport, tv-programma’s.

spelletjes pasen

3. Organiseer een spelletjes toernooi

Trommel je kinderen, neefjes, nichten en kinderen uit de buurt op voor een spelletjes toernooi met een paasthema. Speel de volgende spelletjes tijdens het toernooi:

Eierrace

Voor dit spel heb je niet veel nodig: eetlepels, eieren en een groep enthousiaste kinderen of volwassen (we oordelen niet). Trek een start- en een finishlijn en zet alle deelnemers naast elkaar langs de startlijn met een ei en een lepel. Vraag iedereen zijn of haar ei op de lepel te leggen en de andere hand op de rug te plaatsen. Dan is het tijd om te racen! Zodra jij “go” hebt gezegd moet iedereen naar de finish rennen, met het ei nog op de lepel natuurlijk. Als iemand zijn/haar ei laat vallen, moet diegene opnieuw beginnen. De eerste over de finish wint.

Eieren gooien

Bij eieren gooien is het de bedoeling dat je het ei zover mogelijk gooit zonder het te breken. Degene die het verste ei gooit, wint. Dit spel moet je wel op een zachte ondergrond spelen, zoals gras of zand.

Paaspiñata

Koop of maak een paaspiñata. Als je voor de uitdagendere tweede optie kiest, pak je het zo aan:

Blaas een ballon op, maak een mengsel van behangplak en water en knip een krant in stroken. Doop de stroken in het behangplak en plak ze op de ballon totdat deze helemaal bedekt is. Plak er vervolgens nog een paar lagen overheen en laat de piñata een dag drogen om daarna het proces te herhalen. Laat de boel dan weer drogen en prik na 3 of 4 dagen de ballon kapot en giet het snoep in het gat. Dicht het gat met nog wat papier-maché en verander je piñata met gekleurd papier in een konijn of een ei.

pasen spelletjes

pasen spelletjes

pasen spelletjes volwassenen

4. Ga eropuit!

Paasmaandag is de perfecte dag voor een familie-uitje. Bezoek de volgende musea voor een leuke en interactieve dag:

Martitiem Museum

In dit museum in Rotterdam, in de oudste haven van Nederland, ontdek je hoe groot de invloed van scheepvaart is op ons dagelijks leven. Bezoek zeker Professor Plons en laat de kinderen spelenderwijs van alles leren over het werk in de haven en over hoe producten over de wereld vervoerd worden.

CORPUS

In CORPUS Oestgeest ga je op reis door het mensenlichaam. Letterlijk, want CORPUS is een enorm nagemaakt lichaam. Je begint bij de knie en eindigt in de hersenen. Speel uitdagende spelletjes, doe leuke testjes en leer zo meer over het menselijk lichaam.

Nemo

Nemo is hét Amsterdamse museum dat wetenschap leuk maakt voor kinderen en volwassen. Doe scheikundige proefjes en leer hoe je natuurkrachten in kan zetten voor bouwconstructies. Bezoek met Pasen de tentoonstellingen over het heelal, het brein en de pubertijd.

Andere leuke musea voor families:

5. Tover je woonkamer om in een paasbioscoop

Kies een leuke, feel good paasfilm uit, trek de luxaflex naar beneden en doe de gordijnen dicht. Zet al je stoelen en banken in een theateropstelling, geef iedereen een knoop (of iets anders dat als betaalmiddel kan functioneren) en stuur ze de gang op. Ga dan voor de woonkamerdeur staan en vraag iedereen zijn/haar knopen in te leveren bij binnenkomst. Licht uit en genieten maar! Suggesties voor leuke paasfilms: