5 tips voor het vieren van Pasen

paaseitjes

Het is alweer bijna tijd voor de eerste feestdag van het jaar: Pasen! Eieren zoeken, eieren verven en natuurlijk heel veel paaseieren eten. Je kunt dit jaar weer je traditionele paasbrunch klaarmaken en een eierzoektocht organiseren, maar waarom doe je het niet eens een keer totaal anders? Hoe? Lees hier onze 5 tips om Pasen te vieren!

1. Trek paaslootjes

Lootjes trekken is natuurlijk heel populair met Sinterklaas, maar wist je dat ook steeds meer mensen lootjes trekken voor Pasen? Het idee is hetzelfde als met Sinterklaas, al zijn de cadeaus vaak iets kleiner. Het is natuurlijk altijd leuk om cadeaus te geven en te krijgen en het voegt ook meteen wat extra plezier toe aan de paasdagen. Snel en makkelijk lootjes trekken doe je via lootjestrekken.nl.
Start lootjes trekken

2. Eieren zoeken, maar dan anders!

Maak het eieren zoeken dit jaar net even wat spannender en maak er een schatzoektocht van! Dat doe je zo: koop plastic eieren waar je de hints in kunt doen, of schrijf de hints met een marker op gekookte eieren. Deze hints leiden de schatzoekers steeds naar een volgende plek met als uiteindelijk doel om de schat te vinden. Dit kan een klein cadeautje zijn of een grote chocolade traktatie. Steek je schatzoektocht in een leuk thema, zoals bijvoorbeeld: superhelden, sprookjes of in het thema van de favoriete Disney figuren van je kinderen.

spelletjes pasen

3. Organiseer een paasspelletjes toernooi

Trommel je kinderen, neefjes, nichtjes en kids uit de buurt op voor een spelletjes toernooi met een paasthema. Wij hebben drie leuke suggesties voor je:

Eierlopen

Voor dit spel heb je niet veel nodig: eetlepels, eieren en een groep enthousiaste kinderen of volwassen (we oordelen niet). Trek een start- en een finishlijn en zet alle deelnemers naast elkaar langs de startlijn met een ei en een lepel. Vraag iedereen zijn of haar ei op de lepel te leggen en de andere hand op de rug te plaatsen. Dan is het tijd om te racen! Zodra jij “go” hebt gezegd moet iedereen naar de finish rennen, met het ei nog op de lepel natuurlijk. Als iemand zijn/haar ei laat vallen, moet diegene opnieuw beginnen. De eerste over de finish wint.

Eiwerpen

Eiwerpen is een perfect spel voor elk paasspelletjes toernooi. Voor dit spel heb je rauwe eieren nodig. Het kan een behoorlijk rommeltje worden, maar dat maakt het juist zo leuk! De regels zijn simpel: maak teams van twee en geef elk team één ei. Alle teams beginnen door op gelijke afstand van elkaar te staan. Eén teamlid gooit het ei naar de ander, de ander moet het ei vangen. Als het ei niet breekt, blijft het team staan, breekt jullie ei wel dan valt jouw team af. De wedstrijd gaat door totdat er één ongebroken ei over is. Het laatste team dat overblijft, wint.

Verover het ei

Dit is een leuke variant van Capture the Flag. Je hebt acht eieren nodig in twee verschillende kleuren, vier voor elk team. Maak twee teams. Laat elk team een ​​kleur kiezen en vervolgens hun eieren op hun kant van het veld plaatsen. Elk team moet proberen de eieren van het andere team te stelen en ze terug te brengen naar hun kant van het veld zonder te worden getikt door het andere team. Als je bent getikt, ben je af. Het eerste team dat met succes alle eieren van het andere team verovert, wint. Als geen enkel team alle eieren heeft weten te vangen, wint de laatst overgebleven persoon.

4. Maak een Paaspiñata

Koop of maak een paaspiñata. Als je graag zelf de handen uit de mouwen steekt pak je het zo aan:

Blaas een ballon op, maak een mengsel van behangplak en water en knip een krant in stroken. Doop de stroken in het behangplak en plak ze op de ballon totdat deze helemaal bedekt is. Plak er vervolgens nog een paar lagen overheen en laat de piñata een dag drogen om daarna het proces te herhalen. Laat de boel dan weer drogen en prik na 3 of 4 dagen de ballon kapot en giet het snoep in het gat. Dicht het gat met nog wat papier-maché en verander je piñata met gekleurd papier in een konijn of een ei.

Paaspiñata

5. Tover je woonkamer om tot een paasbioscoop

Na een lange dag vol paasspelletjes en paasmaaltijden, is het tijd om even lekker te ontspannen. Hop naar de woonkamer en geniet met je gezin van een paasfilm matinee. Ben je nog op zoek naar leuke familiefilms? Wij hebben voor jou een lijst met de leukste familiefilms om te kijken tijdens Pasen samengesteld.