Secret Eid

Een Secret Eid viering is een leuke manier om iets extra’s te doen met het Suikerfeest.
Start Secret Eid

Secret Eid

Secret Eid, hoe werkt het eigenlijk?

Hoe organiseer je je eigen Secret Eid viering? Dit is heel makkelijk online te doen. Zo werkt het:

Nodig alle vrienden of familieleden uit met wie je lootjes wil trekken. Geef uitsluitingen op, wie mag wie niet trekken. Bepaal een budget voor de cadeautjes en geef de datum van de viering op. De lootjes kunnen meteen worden getrokken.

Je bent nu klaar om lootjes te trekken voor het Suikerfeest!

Elke deelnemer kan een online verlanglijstje maken. Inspiratie nodig? Onze populaire cadeauzoeker staat boordevol leuke cadeaus.

Maak je eigen Secret Eid groep

Kan je niet wachten om het Suikerfeest op deze manier te vieren? Start hier met lootjes trekken en vier Secret Eid samen met je familie of vrienden.

Start Secret Eid

Eid Mubarak

Familie, vrienden en eten

Samenzijn met familie en vrienden is waar het om draait bij het Suikerfeest. Je groet elkaar met ‘Eid Mubarak’, wat in het Arabisch ‘gezegend feest’ betekent. Na het gebed komt iedereen samen om te eten en cadeautjes uit te wisselen. Het is een traditie om het Suikerfeest thuis bij het oudste familielid te vieren. Er worden dan zoete lekkernijen en cadeautje meegenomen.

Samen eten is een belangrijk onderdeel van de viering. Er worden heerlijke gerechten gemaakt om het einde van de Ramadan te vieren. Shakshuka, tajine gerechten, dadel koekjes, chebakia (gefrituurd deeg met honing) en nog veel meer lekkers.

Eid Mubarak!

Familie, vrienden, lekker eten en Eid cadeautjes. Dat zijn alle ingrediënten voor een geweldige viering. We wensen je mooie Ramadan dagen en een fijn Suikerfeest. Eid Mubarak!